2010-06-07

Lite fossilgas och Peyto till eftermiddagskaffet?

Tidigare redovisade köpsignal i den nordamerikanska fossilgasen, iaf via ETF:en United States Natural Gas (NYSE:UNG) har gett ett gott utfall än så länge.

Uppgången i torsdags var rent av extrem med över 6%, och fossilgasen steg även i pris i fredags trots att oljan rasade på arbetslöshetsstatistik och skuldkrispanik. Oljepriset återhämtar sig dock något nu under måndagen, vilket bådar gott inför öppnandet av börserna i Nordamerika. Finns fortfarande en liten chans för Happy Monday och samling kring flaggan.

Värt att notera kring UNG är att 50-dagars glidande medelvärde nu har vänt upp, men det är fortfarande ett bra tag kvar till MA50-100-200 har bytt ordning igen och vi har en solid upptrend. Men kanske, kanske har vi åtminstone sett en botten för fossilgasen nu? Men det har jag sagt så många gånger förut, så vi sätter det inom parantes.

Tvärt mot börserna på andra sidan Atlanten så steg mitt kärninnehav Peyto Energy Trust (TSX:PEY.UN), och den egna börsnoterade portföljen ligger trots rådande skuldkris på högsta notering sedan botten under den akuta finanskrisen. Peyto ligger visserligen långt från ATH uppe över 21 CAD, men den försvagade svenska kronan har mer än väl kompenserat för detta.

Med stigande fossilgaspris så är klimatet för en investering i Peyto också positivt.

Trusten, till årsskiftet bolaget Peyto Energy Corp, har en ny presentation ute på sin hemsida, med det sedvanliga skrytet från detta pedantskötta företag. Se nedan.


Värt att notera är att detta är trots att priset på fossilgasen har kraschat sedan sommaren 2008, och ändå håller Peyto flaggan i topp.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

4 kommentarer:

 1. Joo, man får ju vara glad så länge det varar, men följande artikel fick mig lite ur balans i den allmänna fossilgaseuforin:
  http://www.thestreet.com/_yahoo/story/10775384/1/dions-weekly-etf-winners-and-losers.html?cm_ven=YAHOO&cm_cat=FREE&cm_ite=NA
  Efter att ha läst denna började jag faktiskt leta efter andra alternativ. Avser att eventuellt satsa på MINILONG NGAS eftersom de andra förslagen i artikeln verkade för trista...
  Kommentarer från sakkunniga?

  SvaraRadera
 2. Vad händer med skatten på utdelningar för oss svenskar när Peyto blir ett företag vid årsskiftet?

  SvaraRadera
 3. Ingen skillnad, annat än att utdelningen kanske sänks då Peyto själva får betala skatt på sina vinster.

  SvaraRadera
 4. Rudder, inte sakkunnig men lite mer om fossilgasen och UNG från Seeking Alpha:

  http://seekingalpha.com/article/208863-is-it-time-to-buy-natural-gas-stocks

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...