2010-06-16

Köpsignal i S&P-500

Med gårdagens handel i USA blev det till slut en teknisk köpsignal i det breda indexet S&P-500. Jag gav en säljsignal i april, och det här är första signalen sedan dess.

MACD hade redan vänt upp, men med gårdagens handel bekräftades köpsignalen av MA5 som bröt upp genom MA14. Den som även tittar på Parabolic SAR noterar att den gav signal i förrgår, men det är oftast en tidig indikator, men samtidigt osäker vilken man ser på en signal i maj.

Långsiktigt ligger MA50/100/200 rätt fördelade och den långa trenden i indexet är fortsatt uppåt. MA100 på drygt 1132 och MA50 på 1143 utgör antagligen de första motstånden på uppsidan mot gårdagens avslut på 1115.32.

S&P 500-terminen pekar svagt nedåt för USA, men på fortsatt uppgång för de börser som stängde innan USA, dvs Europa, och tillsammans med stigande börs i t ex Australien så ser det bra ut även för Sverige och Europa. Australiens All Ordinaries nedan.

Hong-Kong har stängt idag, medan Nikkei tar ett kliv uppåt. Den långa trenden är fortfarande negativ för Australien dock.

Svenska OMXS30 närmar sig ett ganska starkt motståndsområde runt 1050-1060, och faller det kan vi framöver få se nya årshögsta på den svenska börsen.

Det ser alltså ut att röra sig om köp till sillen och sälj till kräftorna i år, åtminstone än så länge.

Å andra sidan kanske vi kommer stånga oss blodiga mot ATH till någon ny skuldkris blir akut och återställer ordningen. Men överlag får man väl påstå att jag är positiv.

Den långa trenden i OMXS30 är nu enbart positiv, då även MA50 vänt upp igen.

Jag har också identifierat en köpsignal i en svensk turnaround-kandidat, och återkommer på den punkten innan börsen öppnar.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

5 kommentarer:

 1. Morning!

  Två rättelser bara:

  Hang Seng (+ Kina & Taiwan) håller stängt idag
  USA terminerna pekar nedåt för mig (ca. -0.24%)

  Underbar blogg :D!

  SvaraRadera
 2. Tack, förtydligade om S&P-500. Pekar visserligen ner något, men inte relativt Europas stängningstid.

  SvaraRadera
 3. Tack för ändringen! Nikkei har dock öppet (+2%).

  SvaraRadera
 4. hej, var hittar jag den svenska turnaround-kandidaten? tack på förhand!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...