2010-06-25

Hoppas ni kör med stop-loss

Under veckan, när börsen nästan återhämtat sig, så har diverse talking heads uttalat sig i media om att "det är dags att köpa aktier". Vem är förvånad?

Hoppas ni har tillämpat uppflyttning av stop-loss, och kommit ur era positioner med vinst.

En liten indexkavalkad följer. Vi börjar med OMXS30 och Stockholmsbörsen.

Ingen säljsignal än enligt min tradingmodell, men med stop-loss har man redan sålt ändå. Den tidiga indikatorn Parabolic SAR säger dock sälj nu, och brukar förstås stämma.

USA och Standard & Poors 500-index.

Samma sak med Parabolic SAR även här. Dessutom bröt nu MA50 ner genom MA100, och är på god väg att signalera långsiktigt sälj om MA50 härnäst bryter ner genom MA200.

Frankrike och CAC-40.

CAC-40 är redan i långsiktig nedtrend med MA50 under MA200 och nu säger Parabolic SAR även här sälj kortsiktigt.

Japanska Nikkei-225 har nu gått över i ny långsiktig nedtrend med MA50 under MA200.

Tyska DAX är dock inte i sälj än, vare sig långsiktigt eller ens kortsiktigt via Parabolic SAR.

Men även här bör stop-loss gjort att man gått ur.

Brittiska FTSE-100 slår antagligen om till långsiktig sälj när MA50 bryter ner genom MA200, troligtvis under fredagen.

Just idag fredag är det som sagt fredag. Återstår att se om det blir Black Friday, de europeiska börserna ser iaf ut att öppna nedåt. Överlag ser jag nu generellt inget som är tekniskt köpvärt, vare sig aktier eller råvaror, utom möjligen guld.

Nästa vecka skall Riksbanken komma med sitt styrräntebesked. Höjer de inte säger de att svensk ekonomi inte har återhämtat sig, och höjer de så kommer avkastningskraven på börsen att höjas när det blir lite bättre avkastning på ränteplaceringar. Höjda avkastningskrav innebär lägre aktiekurser pga läge p/e-tal eller liknande. Nu kan marknaden förstås prisat in en räntehöjning redan.

Trevlig midsommar!
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

4 kommentarer:

 1. Trevlig midsommar på dig med!

  SvaraRadera
 2. en liten fråga cornu, brukar inte du köra med EMA?

  jag använder online trader och min PSAR (samma inställningar som ovan) visar ej sälj än. dock kommer den nog ploppa upp på måndag men det är lite oroande att man får olika besked beroende på vilket program man använder. möjligen yahoo som har lite stökig data?

  SvaraRadera
 3. "brusigt" data från Yahoo. Sker bevisligen av och till.

  Kör MA på index och långa trender, WMA på aktier och råvaror för kortsiktig trading.

  SvaraRadera
 4. trevlig midsommar till er alla som får sill o nubbe idag.

  ingen midsommar här men fotbollen börjar snart så om det är party i sverige nu så vet jag inte vad jag skall kalla det som sker här nu i copacabana ordet party räcker inte till känns det som.
  det är katastrof om brazil förlorar i dag

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...