2010-06-01

Guldpris i SEK per gram vecka 21, maj 2010 - Nya rekord

Under förra veckan fick vi återigen se nytt all time high i svenska kronor för guldet, som handlades för över 310:- SEK per gram som högst.

Tittar vi tekniskt på guldpriset i USD så har läget slagit om från sälj/blanka till sälj/neutral när WMA5 bröt upp genom WMA14, åtminstone baserat på ETF:en NYSE:GLD.

MACD är dock helt plant och har inte gett signal. Parabolic SAR talar fortfarande om sälj, så baserat på det är det inte dags för ny position i guld riktigt än, åtmistone inte för den kortsiktige som handlar guldet i dollar.

Alla trender i guldpriset pekar dock uppåt, men det kan krävas lite kraftsamling för att fortsätta upp från de här nivåerna.

Samtidigt har den europeiska centralbanken, ECB, den senaste veckan tryckt upp motsvarande 340 miljarder SEK och köpt grekiska statsobligationer från franska banker. Drygt 34 miljarder nytryckta euro skapar förstås visst inflationstryck, men är också bara början.

I skrivande stund kostar guldet 311:17 SEK per gram.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

6 kommentarer:

 1. Kraftsamling av vem eller vad? Det enda som behövs är väl att alla centralbanker fortsätter processen med att köra sina valutor i botten. Alldeles nyss nåddes nytt all-time high med 1008 euro per troy ounce. ECB:s verksamhet är ren stöld.

  SvaraRadera
 2. Det är många "guldanalytiker" som pratar om nivåer på 30.000 och tom 50.000 dollar/ounce.
  helt klart är att snart kommer guldet att skjuta fart i en sällan skådad uppgång. Första nivån är 10.000 dollar/ounce och fas 3 för guldet i dess badkarskurva. Dags att köpa mer guld tror jag, fysiskt!
  /1929x2

  SvaraRadera
 3. Jo, guldpriset kommer säkert explodera. Frågan är bara hur mycket som är hyperinflation och hur mycket som är realt.

  Personligen tror jag på minst en tredubbling realt inom två år. Och det går ju att leva med.
  /Morfar

  SvaraRadera
 4. Tjena,

  Finns det någon graf online för att se guldpriset i SEK?

  /PÅ

  SvaraRadera
 5. Att guldet hamnar över 1000 euro/oz kan väl tänkas stimulera guldintresset i Europa. Fast inte om européerna är mer intresserade av guldpriset/gram. 32 euro/gram låter ju inte lika spännande.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...