2010-06-11

Fortsatt positivt för OMXS30

Det amerikanska indexet S&P-500 gick tillsammans med de nordamerikanska börserna mycket starkt igår.

Men det rör sig fortfarande inte om någon köpsignal. Endast MACD har vänt upp, men detta bekräftas inte av MA5/MA14. Inte ens Parabolic SAR, som brukar signalera tidigt har gett någon signal. Kombinerar man detta med att det är fredag och vad som helst kan hända inför helgen så ser det inte så positivt ut som man kan tro.

S&P 500-terminen pekar också svagt nedåt med -0.54%. För tillfället ser det alltså ut att bli en liten rekyl nedåt i USA, vilket kan bli tongivande för Sverige mot eftermiddagen.

Men i Asien stiger börserna. Australiens index All Ordinaries stiger rätt lugnt nu under morgonen.

Japan och Hong-Kong hoppar upp desto mer, och sammantaget pekar detta mot en positiv öppning i Europa. Men denna positiva öppning kan alltså vända när USA väl drar igång.

OMXS30 bröt igenom MA50 på uppsidan och det ser fortsatt positivt ut. Motstånd hittar man runt 1028-1030, så det är första målet, kanske redan i öppningen.

Samtidigt vänder inte börsen på kraftiga uppgångar, sådant ger rekyler. För en stabil och varaktig uppgång behöver börsen vända upp lite lugnare än så här. Möjligt att vi får en rekyl alltså, om inte idag så senare.

Japan kryper till korset och pratar om sina absurt stora skulder, men marknaden bryr sig inte. Skuldsituationen för Japan är inte ny och inget överraskande. Samtidigt håller Japan stora delar av sin statsskuld till det egna folket, vilket är en stor fördel i sammanhanget.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

3 kommentarer:

 1. Alltså, var någonstans kan man få så bra analyser som här? Jag skulle verkligen vilja veta, om någon har tips på det. Jag har H&B, Scoris och Original Braila som andra bra källor.

  Du är väldigt bra på att skriva intressanta och läsvärda inlägg, snabba analyser, jag är helt enkelt tacksam för att du tar dig tid att göra allt detta, och lägga ut åt alla.
  Hoppas du får en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Viking, tack det var snällt sagt. Du ändrar dig dock nästa gång jag har fel...

  Det finns väl säkert massvis med ställen du kan betala för bättre analyser på.

  SvaraRadera
 3. En sak är säker, jag kan väldigt lite om analyser, utom det som skrivs ut i klartext. Om du har fel någon gång, så kan jag inte klandra dig för det, då jag själv väljer att tro på din tolkning av kurvorna. Så det jag skrev gäller fortfarande. :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...