2009-10-01

Modelltest: Sälj STP

Som jag skrev igår skulle man vara försiktig i Southern Pacific Resources (TSX:STP.V), då aktien såg ut att toppa.

Sagt och gjort så gav aktien en säljsignal enligt den TA-modell jag experimenterar med. MACD gav säljsignal. Så nu är det upp till bevis om detta fungerar även när det inte är backtrading det rör sig om.

STP är förstås en ganska illikvid aktie, så vill någon få mig att ha fel är det bara att storhandla.

Facit har vi om några dagar. Säljsignal är inte samma sak som att man skall blanka aktien, utan innebär att man skall gå ur ett kortsiktigt innehav. Sälj/neutral kanske vore en bättre benämning?
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

2 kommentarer:

  1. Stor spread mellan köp och sälj gör att aktien lätt utlöser falska signaler bara genom ett sista avslut. Exempelvis i slutet av gårdagen låg köp på 0.57 cad och sälj på 0.61.

    Jag tror det är större sannolikhet att STP ligger kvar i sin stigande trend!

    SvaraRadera
  2. Hmm, var det inte du som fullständigt sågade teknisk analys i någon debatt på VCW häromåret?

    Också skogsägare

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...