2008-10-08

Vertical Wind i samarbete med Falkenberg Energi och E.On

Ett av mina onoterade portföljinnehav, Vertical Wind AB, meddelar idag att Falkenberg Energi och E.On köper fyra stycken 250kW vertikala vindkraftverk från Vertical Wind. Se pressmeddelande här, samt information från Falkenberg Energi och från E.On.

Vindkraftverken skall både byggas och sättas upp i Falkenberg, som än en gång visar sig ligga i framkant vad gäller förnyelsebar energi och hållbar utveckling.

Falkenberg är en kommun som man kan säga mycket positivt om. Inte bara har deras kommunala bolag sedan länge storsatsat inom alternativ energi, med hyfsat låga huspriser och snabba tågförbindelser med Göteborg och Öresundsregionen är det också en attraktiv pendlingskommun. Kombinationen av förnyelsebar energi och hållbara transporter via tåg och hamn gör kommunen attraktiv ur ett peak oil-perspektiv. Kanske ett ämne för ett separat inlägg någon gång. Det är inte många kommuner i Sverige där man kan räkna vindkraftverk inifrån statskärnan.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

2 kommentarer:

  1. Miklatrollet2008-10-08 16:38

    Hej Cornucopia,

    Mycket bra blogg! Jag tycker att det hade varit trevligt med en genomgång av kriterier för en bra boendekommun utifrån ett peak oil perspektiv. Kanske skulle du rent av kunna göra en genomgång av ett antal städer för att se vilka krav som uppfylls respektive inte gör det. Du har ju koll på Göteborgsregionen i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Miklatrollet, det kommer. Jag har tänkt skriva ngt om sådant, men nu är det fullt upp med finanskris och härdsmälta.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...